Mys

Har haft en mysig dag med mina tjuriga, trotsiga små monster. Lade ut emmaljunga vagnen idag på blocket, någon timme senare var den såld! YES!!!!

Väntar på att emil kommer hem så jag kan göra mig iordning. Sen kommer farmor och farfar och passar barnen. Sen ska vi iväg till Johan.

Barnfri kväll :)

Imorgon är det kalas hos mamma o pappa                          

2010 09 05

Hur många av er har vänner som ni tänker på varje dag, men som ni inte pratat med på flera veckor. Hur många av er hyser precis samma stora kärlek till dom som ni inte pratar med varje dag. Jag har inte många kompisar och inte heller många vänner men mitt hjärta är precis smockfullt med kärlek till dom jag har och jag tror inte där finns plats till så många fler, även om jag alltid är öppen för förändrig och nya människor.

En väldigt god vän kontaktade mig för lite sedan och jag blir precis lika rörd varje gång. Inte bara för att han är en man, som jag en gång kände som kille, och även som pojke. Inte bara för att jag har varit förälskad i honom. Inte bara för att vi var oskiljaktiga. Utan för att jag alltid kommer älska honom, hur lite eller hur mycket vi än kommer att hålla kontakten livet ut. Vi har redan varit med om mycket genom livets gång och vi har mycket i våran ryggsäck, proppfyllda med erfarenheter vi fått från glädje och sorg. Vi har alltid funnits där för varandra i vått och torrt, genom gott och ont. Jag fanns alltid där för honom och han fanns alltid där för mig. Vi pratar i telefon timmar åt gången. Han är välrldens charmigaste och roligaste och vet precis vad som får mig att bli glad igen. Han har alltid lika stora öron som hjärta. Han har alltid lyssnat på mig. Han har alltid stöttat mig. Dock har jag fortfarande skuldkänslor över att jag inte vågade berätta för honom hur jag hade det i ett av mina förhållanden. Men jag tror han visste, men precis som jag, visste inte hur han skulle hantera det. Nu vet han, det mesta tror jag iallafall. Men jag skulle sagt det då, för vem skulle inte få veta det, och fått stötta en, än en sann vän.

Han tycker nog att jag är världens mjäkigaste, eller iallafall blivit. Men jag älskar den han är, innerligt. Och min familj älskar honom för dom vet vad han gjort för mig. Dom vet vilket stöd han har varit för mig.

Tack varje min depression och min tidigare relation har gjort rivsår i vår relation. Mitt ex som inte tillät mig att träffa andra män, eller kvinnor för den delen hade stenkoll på mig och min rädsla växte när jag började min relation med Emil. Jag vågade inte träffa honom, tack vare den hemska rädslan, även som jag alltid kännt mig som världens tryggaste med min vän. Han har inte träffat mina barn, och det kommer jag aldrig kunna ändra på. Jag måste säga att jag skäms. Herregud, han har inte träffat mina barn! Denne älskade vän som jag pratar om har inte fått träffa det jag älskar mest. Såfort jag ska träffa någon, speciellt män, så får jag en fruktansvärd ångest. Jag är fast i gamla mönster. Jag förlorar liksom kontrollen över situationen, speciellt om Emil och min vän skulle träffa varandra. För jag kan inte styra deras ord, deras meningar, känslor eller knytnävar. Det kommer ja mig hundratals rader för att få er att förstå.

Min vän kommer alltid va kungen. :)

Another day

Mamma gav sig just iväg för att ta bussen. Hon hade med sig en massa presenter till mig och barnen. Lite fynd från rean:) <3

Barnens farmor följde med till barnmott igår. Tack och looov! Hon var till jättestor hjälp. Sixten hade minsann ingen halsfluss. Men vi fick lepheton-stavning- och en ny astma medicin singulair hette den. Den var ett substitut till pulmicort. Sixten kan ta den om han behöver. Men har allergi medicin om det skulle hända något. Barnen fick andas där med och det gjorde susen.

Sigge har över 39c strecket. Han blir lite yr i bollen imellanåt.. Men rätt va de e springer han runt, skrattar och leker tillsammans med Albin.

Mina goa grabbar ligger nu och sover i sängen.

Hoppas dom inte blir ledsna när dom ser att mormor åkt hem <3

Nu ska jag ta tvätten.

Detta här inhaldades för ett tag sedan från lindex:



När tar det STOPP!???

Har varit borta någon dag från skolan nu. Tack & lov har jag inte missat något väldigt viktigt. Jag går efter planeringarna i de olika ämne jag har så jag har gjort vad jag ska.

Albin har somsagt en sjuhelvetes förkyldningsastma. Visst är det jobbigt för oss med sömnlösa nätter och oro. Men det lille gossebarnet då!? Stackars honom :(

Igår efter vi var hos mina föräldrar åkte jag och Sixten hem och Emil och Albin åkte till Malmö akut för att få andas där. Där har dom gas, som hjälper mycket bättre. Kanske kan vi få låna en sån härifrån Trelleborg. Men vi får vänta tills måndag om han har problem kvar.

I Malmö tyckte dom att han skulle få ännu mer av sin medicin som han redan har. Jag blir så trött på detta. Vi har redan fått öka dosen till honom, och nu ännu en gång!? Nej! Han blir rastlös av sin medicin, sur och vresig och kan inte sova. Jag tycker jag är elak om jag ger honom ännumer av denna medicinen. Jag ökar inte doserna igen, men jag kan ge den var tredje timme som dom sa i Malmö. En sak i taget.

Albin kom hem, hostade en liten stund efter han kommit ner i sängen och sen sov han gott.

Sixten kallade på mig inatt. Två tre gånger. Tänkte att han skulle somna om.. Han kallade två gånger till så jag gick upp och det lät som om det var något.. Mycket riktigt..

Han hade bajsat genom blöjan och pyjamasen ut i sängen. Han har jätte mycke diarré så idag är vi hemma och vilar oss. Det blir barnmats puré, vätskeersättning, svag äpplejuice och lite rostat bröd. Än så länge mår han bra trots tre tunga och fulla blöjor. Han leker som vanligt, ingen feber och verkar inte trött. Han dricker jätte mycket och det känns jätteskönt! Kollar blöjorna mellan bytena för att se så han kissar med. Det är ju svårt att avgöra om dom är fulla med annat.

1177 sa att så fort han blir trött, mörk under ögonen eller inte vill äta och dricka eller fler tunga blöjor så är det rätt in till Malmö akut. Vi skulle observera honom precis hela tiden. Sist han var magsjuk så blev vi ju inlagda och just för att han är känslig så måste vi hålla koll.

Idag skulle vi egentligen till mina föräldrar. Tom, Anne-lee och ungarna (barnens stora kusiner Felicia och Felix) skulle med dit. Jag ville ju verkligen dit. Känns jätte trist! Men barnen kommer ju först. Dom ska bli friska och dessutom inte smitta dom andra.

Mamma skulle göra tårta då Emil fyller 25 år imorgon. Pappaaan <3

Vi firar hemma, själv och kommer att ta det väldigt lugnt.

Han är just nu och hämtar ut medicin på apoteket, köper milda barnmatsburkar mm och sen ska han köpa lite filmer. Så vi ska bara mysa :)

Nu ska jag slå in Emils present och imorgonbitti blir det sjungande tåg och present för pappan.

Himma

Idag blir vi hemma från skola och dagis. Albin hostar jätte mycket och världes problem med astman. Tycker det är jäkligt märkligt när han får både mer och bättre medicin. Barnen leker inne på rummet och hostattackerna kommer titt som tätt.

Idag skulle jag haft engelska B, missar inget som tur är. Jag har planeringen så jag vet vad som ska göras. -pooh

Nån är ledsen. Haiij

Helg

Denna helgen har verkligen bestått av en massa slöande! Vi har förståss städat men det har tyvärr inte hållt sig fint särskillt länge. Här städar man ju ändå flera gånger om dagen som det är..

Idag åkte vi en tur till Burlövcenter. Största anledningen till det är för att barnen har gått upp en storlek i kläder och hade nästan inga tröjor, så garderoben behövde verkligen fyllas på. Lite sådär i sista minuten hoppades jag på att det skulle finnas rea varor kvar. Tji den Ella! Vi var inne på alla butiker som har barnkläder. Inte ett enda klädesplagg som lades på disken var på rea. Barnen fins ialf fina nya tröjor. Vi tittade dessutom på vårjackorna som börjat komma in nu. Vi såg några riktigt fina och jag ångrar mig att jag inte roffade åt mig dom på en gång. Som snål men klädälskande mamma så vet jag, att jag gjorde fel. Jag skulle tagit dom med en gång, för snart finns det inga jackor kvar i vår kära del av Sverige.

Barnen började tröttna och vi gick in på coop för att handla något mellanmål till barnen. Någon frukt fick det bli, för det ät lite svårt med något litet gott som är utan mjölk. Då fanns det en tunna vid bananerna och en liten skylt där det stod: Barn vid vuxet sällskap får gärna ta en banan i tunnan. Skiiit bra tänkte vi så får vi tyst på dom gnällande ungarna på en gång ;)  Köpte lite dricka och en gick vi därifrån. Barnen ville ut ur vagnen så, så fick det bli. Ni kan tro att svetten rann på oss! För inte skulle dom gå fint eller hålla handen. För första gången blev det utbrott på stan. Men vi klarade det bra, ställde ultimatum, gå fint HÄR, håll handen eller vagnen eller sätt dig i vagnen! Tack och lov så funkade det! Fast vi fick ta till med det säkert 30 gånger. Detta var när vi bestämt oss för att bara gå och titta i djuraffären för att sen sätta oss i bilen och åka hem. Vi är lite sugna på ett akvarie så vi passade på att titta lite på det med. Barnen ÄLSKAR fiskar så vi stod och tittade på dom en stund. Sen tittade vi på kaninerna och marsvinen som också var väldigt intressanta.

Jag fick ett nytt antagningsbesked hem i brevlådan i fredags. Jag kom in på 3 andra kurser, en som skulle börjat redan, precis som alla andra men det hade den inte. Så jag vet inte om den krockar med mitt schema. En annan kurs vet jag redan att den gör det. Så det suger lite .... Imorgon hoppas jag att få kunna lämna barnen tidigare så jag kan prata med studievägledaren igen. Och för att då prata igen om undersköterska-utbildningen igen som jag ska söka till. 

Medans jag avnjuter mitt kaffe så sätter jag in lite bilder på när barnen klädde ut sig och lekte med lera =)

 














Stackars Albin har näsblod :(

Allt för ikväll!

Hej mina vänner

Barnen är nu lagda och jag hoppas på en liten sovmorgon imorgonbitti.

Jag har nu börjat skolan och iumed det så har barnen lite olika tider på dagis. Barnen trivs underbart på dagis, så det är inget illa med det. Jag har mest eftermiddagslektioner så ibland äter vi lunch hemma och sen går vi till dagis, dom sover och jag hämtar dom senast halv 4. Så det går jätte bra.

För min del har jag lite problem med matten då jag aldrig räknar på detta sättet. Men jag vågar fråga läraren om hjälp och hon hjälper en och förklarar mer än gärna. Engelska B kursen är änsålänge inga problem, fast det känns att det var längesedan man andvände sig utav Engelska. Jag väntar på mina böcker på posten och hoppas som fan att dom är här på måndag eller tisdag. Jag ska dessutom hitta en engelsk novell.. Har någon några bra tips så kommentera gärna inlägget!

Igår var vi på Barn och Ungdomsmedicinska då barnen var uppsatta för en utredning om deras imunförsvar. Blodplättsprover, laktosintollerans intyg på båda barnen och mer, starkare astma medicin.

Sixten har blivit bra efter vi sedan tio dagar tillbaka, på eget initiativ börjat ge barnen laktosfritt. Vi berättade hur hans dagar sett ut, med hur hans mage varit osv, läkaren sa att det var solklart. Albin är inte riktigt bra än och hon är rädd för att han har ytterligare matallergi. Så det togs ytterligare prover på Albin: Gluten, Curry, Gurkmeja, äggula, äggvita. Hon sa att vi skulle vara extra noga med laktosen med Albin. Håller tummarna för att det inte är mer. Sixten togs Jordgubbsallergi prov med.

Så nu försöker vi komma in i ny rutin och lära om lite. Vi är inte så insatta i det. Men änsålänge går det bra. Det finns ju så många bra alternativ.

Måste tillägga att Albin och Sigge har börjat leka med den minsta tösen på dagis, Irja. Världens gladaste tjej, liten trollunge. Albin klappade henne på huvudet när vi skulle gå. Albin som inte gillar sånt, att röra vid.. Jag blev jätte ställd. Men glad, för tusan vad gulligt det var :)

Nu ska jag in på IKEA och kolla lite på barninredning till barnens lekrum och sedan till deras sovrum. Och just det, "växa stolar". Ska se om där är något tips för hur man kan måla osv, altid kul tycker jag :)

Avslutar där för idag.

Kram på er <3

Kul

Internet har slutat fungera flera dagar i rad medans jag skrivit inlägg. Så jäkla irriterande! Men får väl se om detta stannar. Så jag vet tyvärr inte varrt jag lämnade er sist. Om nyår och jul, som var hur mysigt som helst! Sen nyår som vi firade i Småland, som var mysigt det med <3

Igår ville vi hitta på något för snart börjar min skola, barnens dagis och Emil kanske kommer jobba jättemycket om det blir mer snö. Även om han jobbar idag trots att det är tö. Anyway.. Vi åkte till Kulhuset, och visst hade vi kul! Herre jisses vad roligt barnen hade, som dom klättrade och tjoade! Albin hittade sig en fjälla som var runt tre, alltså ett år äldre än honom.. Albin tyckte det var skoj att leka med henne. Sixten slog i huvudet hur många gånger som helst i kasebanan, det gick så himla snabbt i dom trots att dom är små. Albin lade sig på magen och åkte baklänges ner, han satt inte upp och kana en enda gång.

Barnen hade vägrat sova middag innan vi skulle iväg. Dom kunde inte somna.. Dom börjat sova allt mindre mitt på dagen. Så bara att vänja sig förmodar jag. Så dom var trötta när vi satte oss i bilen. Vi körsde till Willys som ligger på samma område, alltså bytade vi bara parkering och tog inte ens 2 minuter. Emil skulle in snabbt. Då snarkade barnen där bak. Jag ville inte väcka dom. Jag hade ändå inte fått liv i dom.

Idag kanske min mamma kommer <3

Januari

















Designad av: SindreDesign